U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽANA RADIONICA MEMORY WALK (KORACI SJEĆANJA)
RADIONICA

Danas su sa učenicima naše škole održane radionice u okviru promocije metodologije Memory Walk (Koraci sjećanja).

Naznačena aktivnost je realizovana u okviru projekta “Historija, Istorija, Povijest – Lessons for Today” koji u saradnji sa Kućom Anne Frank (Amsterdam, Holandija), Inicijativa mladih za ljudska prava BiH i fondacija Humanost u akciji BiH realizuju na području Bosne i Hercegovine. Naznačeni projekat je finansiran sredstvima Evropske unije, a pored Bosne i Hercegovine, aktivnosti u okviru istog projekta realizuju se i u Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji.

Memory Walk predstavlja obrazovnu metodologiju koja podržava i ohrabruje kritičko razmišljanje o praksama komemoracije kroz edukativne filmove koji su snimljeni u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji. Naznačeni filmovi pomažu učenicima da razgovaraju o načinima na koji se historija predstavlja kulturnom baštinom, te potiču raspravu o mogućim pogrešnim interpretacijama historijskih događaja i manipulacije sjećanja.

Učenici naše škole sa društvenog izbornog područja su imali priliku pripremati i radove o lokalnim spomenicima u Goraždu, koristeći upitnik za analizu spomenika koji su dobili od strane trenera Kerima Somuna, inače nekadašnjeg učenika naše škole, i Soraje Zagić, koji su danas posjetili našu školu.

Danas je dogovorena realizacija i drugih projektnih aktivnosti u Goraždu, a koje će biti realizovane u 2017. godini između Kuće Anne Frank i Inicijative mladih za ljudska prava u BiH i naše škole.

RADION RADI

About

Categories: Uncategorised

takipçi hilesi takipci hilesi instagram takipçi hilesi takipçi hilesi takipci hilesi instagram takipçi hilesi takipçi hilesi takipci hilesi instagram takipçi hilesi takipçi hilesi takipci hilesi instagram takipçi hilesi takipçi hilesi takipci hilesi instagram takipçi hilesi dikmen kuru temizleme ankara kuru temizleme çankaya kuru temizleme